onsdag 31 juli 2013

Visa resultatet även när det inte blir perfekt



 
Tavlor på plats ♥.
 
Några rackare fick komma upp men tyvärr blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Den svarta hjortramen känns alldeles för bred och markant i förhållande till det andra. I mina små ögon blev det liksom inte bra. Antingen får jag se mig omkring efter en annan ram, en smalare eller en vit, eller så får jag tänka om helt och köra på en helt annan tavla, eller så (ett tredje alternativ) vänjer jag mig med tiden. Det är ju mycket svart i rummet och om man ser till själva bilen så är det ju balans i den, hm,. men jag tror att jag får känna i det hela lite mer och suga på karamellen. Antingen ger det sig och jag börjar gilla det eller så gör vi om och gör rätt.



{ Ljusslings från Granit - ska få komma upp. Förmodligen på den tomma väggen rakt in. Ljuskällor är ju A & O och på denna slinga har jag fått hjälp att sätta dit en dimmer. Vilken skillnad, OMG! Ni kan ju tänka er vilket hallelujah-moment det blir annars när de tio glödlamporna slås på på full styrka. Man blir bländad föralltid, hihi, i alla fall om man har det inomhus. Men med dimmern kan man få sådär riktigt myspysigt ljus som man önskar. Tokbra helt enkelt! Jag kör faktiskt dimmer på det mesta, det är sånt där som man bär med sig hemifrån. Mami är en dimmrare ;) }



 
{ Tavlor på kortväggen intill fönstret - med de vita ramarna blir det ett mycket mjukare intryck, så detta känner jag mig nöjd och glad med }
 
 
 

 
Må så gott.
Kram Amanda


Det kryllar av vackra saker




God morgon.
 
 
Oh My, va mycket vackra saker det finns. Det tar ju liksom aldrig slut. Jag blir helt lyrisk när jag får sitta vid datorn och kika runt på diverse hemsidor. Får sååå mycket inspo. Jag äger för tillfället ingenting av det jag visar men det är lite den här känslan jag menar att jag vill skapa när jag pratar om att jag vill ha det stilrent men ändå exklusivt. Bort med allt småkrafs och fram med snygga och rejäla saker istället. Så konklusionen av dagen blev att det definitivt är dags för en bloppis igen. Villa Tretton och jag kommer att köra ihop på VT-bloggen. Men först en rejäl rensning.
 

 
{ Detta inlägg är från Artelleriet }



Ni känner säkert igen det mesta och det må vara så att några av sakerna finns i andra svenska hem men va skuttsingen. Det är ju lika snyggt för det. Och det roliga med det hela är att jag nu har lärt mig att göra kollage av bilderna. Så kul tycker jag! Jag försöker lära mig mer och mer inom det här och det tar verkligen sin lilla tid. Speciellt när ens mellannamn är fröken oteknisk. Men gårdagskvällen ägnades åt just kollage så nu är jag en riktig hejare på det. Är det någonting som ni vill att jag ska blogga om och berätta mer kring eller nöjer ni er med ren inspo? ♥.
 
 
Ha en fin onsdag allesammans.
Kram Amanda

tisdag 30 juli 2013

Fotografering



 
Lite mamma ♥.

Ja, jag ville bara bjuda på ett litet axplock av gårdagens bilder på mamma, Villa Tretton.




Och så lite i färg. Eller rättare sagt mer klassiska porträtt, kan vara bra att ha!



 
Ha en fortsatt fin dag!
 
Kram Amanda

Inspo - toksnygg lampa


{ Lampa Filiska Little pear - från Zenza, finns hos Olsson & Gerthel }
 
 
 
Tjo.
 
På min lilla insposurf snubblade jag över denna skönhet. Snacka om snygg-snygg lampa. Den kommer från Olsson och Gerthel och man kan ju riktigt känna vilket myspysljus det borde bli av den. Och även toksnygg att hänga bara som den är. Och det är just det som jag gillar, både snygg med och utan "funktion".


Klart slut.

Kram Amanda

Morgonstund med nostalgi i bakgrunden


{ Öppna fönster med ljus i, det är något visst det }
 

 
Goder Morgon.
 
Här fortsätter jag lapa luft. Fönster och dörrar står på vidgavel. Det är sommar det! Och i bakgrunden spelas sjukan på tv. Oj oj vilket nostalgi det är. Och frågar ni mig så är det riktigt roligt än idag. Men det bör ju tilläggas att jag har lite lätt humor. Jag är en sån där typ som skrattar åt den mesta och inte minst till mina egna skämt. Oskärmigt, I know. Men egentligen inte så konstigt om man tänker efter. Om man inte tycker ens egna skämt är roliga vad blir då roligt liksom? ;) Jag bjuder på det helt enkelt.
 
 
Ha en finfin dag allesammans. Jag väntar på lite förstärkning så att vi kan sätta igång med piff här hemma. Laddad till tusen ;)
 
 
Kram Amanda
 
Och till härliga Lena, absolut ska jag berätta. Det är inget märkvärdigt men vi ska samarbeta lite med Ena-Håbotidningen. Du kommer att se ;)


måndag 29 juli 2013

Mandy goes Buddhastyle





Gokväll.
 


Ja, här sitter jag vid datorn och fipplar. Mami och jag kom äntligen iväg för att fota de porträttbilder som ska finnas på tidningen hemsida så att de ser vilka vi är. Och när vi ändå hade kameran i högsta hugg fick mami öva lite på fotografering. Söta lilla mamma vars syn redan har passerat bäst-före-datum. Att fota med snyggbrillorna med solglas är ju inte det lättaste. Absolutly not. Men en bild behöver inte alltid vara perfekt skarp för att den ska vara fin. Så här mina vänner, kommer mammas shoot. Visst är hon duktig?! 



{ Suddig Mandy och vacker bakgrund }
 


 
Imorgon är det äntligen dags för piff&fix här hemma. Tavlorna och en slinga ska upp och eventuellt någon liten hylla till det. Har inte riktigt bestämt hur allt ska se ut så tänkte leta lite inspo nu. För det måste ju bli bra ;)
 
 
Ha det så fint.
Kram Amanda
 


God morgon vänner


{ På köksbänken igår kväll }
 
 
 
God morgon!
 
 Då var en ny vecka här. Hoppas allt är finfint med er. Det känns att det börjar bli lite mörkare nu om kvällarna. Inte sant? Man kan liksom inte låta bli att tända ljus och mysa till det. Det bästa av två världar. Ljust och varmt och dagarna och lite mörkt och mysigt om kvällarna.
 
 
 
Vad ska ni hitta på i veckan?
 
Må så gott.
Kram Amanda

söndag 28 juli 2013

Kläder, vind och något skoj





Hej hopp i söndagsvärmen.
 
 
Här hemma står alla fönster på vid gavel. V Ä L K O M M E N   V I N D. All luft och vind som man kan få är välkommen. Igår investerande jag även i en liten fläkt till sovrummet. (Ett bra köp som mina kära släktingar i skåne skulle ha sagt). Och vilket lyft det blev. Plötsligt kunde jag sova en hel natt med tjockistäcke, precis som det ska vara, utan att vakna av svettattack. Jag är en sån där typ som vill ha tjocktäcke No Matter What. Tunna påslakan utan fyllning ja det är ju ungefär som att äta en dumlekola med papper på, alltså helt tokknasigt. Ska´re va så ska´re va ;)
 
 
Här kommer fredagens Mandy i bilder. Nya outfiten on - yesbox!




 
Idag mina vänner var en stor dag! Det första fotojobbet skickades iväg till tidningen som vi ska samarbeta med framöver. Det verkar som att det kommer att komma ut till helgen och om det går som planerat. När allt är riktigt klirrat ska jag berätta mer och visa lite hur vi har tänkt. Men som ni säkert förstår så är det kopplat till inredning - wiihoo. Så det är ju inget super-duper-otipppat direkt, hehe.
 
 
Nu ska jag slänga upp benen i soffan och slå på en riktig klassiker. Ni minns väl Sjukan som gick på tv för en herrans massa år sedan. Systrami hade visst dessa DVD-filmer hemma så jag snodde med mig säsong 1 för att minnas lite 90-tal igen. Vi får se om det "håller" än idag.
 
Må så gott.
Kram Amanda

fredag 26 juli 2013

Home Sweet Home ♥

 
 
{ Matplats á la Mandy }
 
 
 
Äntligen lite inredning igen
{ Man vill ju försöka leva upp till förväntningarna, hehe }
 
Titta! Nu är det rent och fint på matbordet igen. Härliga tider. Det går fort om man verkligen sätter fart. Nu gäller det bara att snygga till sig själv lite ;)
 
 
 
 
{ Skålarna kommer från Tiger - ett danskt märke och tillika en butik som har letat sig över Öresund och in till Malmö stad }
 
 
 
{ Fikonträden har överlevt - hallelujah - jag menar det finns ju en risk att de stryker med när man är borta några dagar och solen samtidigt steker som aldrig förr }
 
 
 
 
Nu känner jag att jag börjar så sådär svalt och elegant hemma som jag önskar. Det lilla blåa i skålarna hjälpte till på bästa sätt. Kanske får tuffa till mig och ta in lite mer ;)
 
 
Ha det bäst.
Kram Amanda

Lite shopping - en ny outift




Hej alla goa.
 
Nu var man hemma igen efter en härlig vecka i skåneland. Vilken rivstart på semestern. Och som ni har sett så har vi hunnit med både det ena och det andra, även om den mesta tiden spenderades på beachen. Härliga tider!
 
 
Shopping, shopping. Ja självklart hann jag med lite sådant också. Jag menar det kan man ju alltid klämma in, oavsett aktivitet ;)




{ Skinnväst, franskjol, fjäderlinne och klackar - tänk va cool jag ska bli i det där. Tror till och med att det kan bli riktigt snyggt ihop }


{ En platåvariant är perfekt för en halt fröken som mig }



{ Både linne och väst kommer från Vero Moda }
 
 
Tror närmare bestämt att det blir något av detta ikväll när jag ska träffa en vän och snacka lite skit. Men nu behöver jag minsann ta tag i att packa upp allt. Väskor och kassar ööverallt. Tänk va mycket roligare det är att packa än att packa upp. Men det är bara att ta tjuren vid hornen, inte sant ;)
 
Apropå fjäderlinnet. Vore det inte uuuursnyggt men typ en kudde eller något med det mönstret? Skulle passa klockrent här hemma ;) Någon händig själ som nappar?
 
 
Må så gott.
Kram Amanda

tisdag 23 juli 2013

Vykort - En dag på stranden i Falsterbo


{ Lite instagrambilder }
 


Ett litet vykort från ett soligt och vackert skåne!
 
 
Hej alla goa. Här fortsätter solen skina och livet leka. Igår har latade vi oss på stranden i Falstebo. Älska sommaren. Och vårt lilla land är ju såå fint på sommaren. När jag låg i solen och filosoferade så kom jag fram till att stranden faktiskt är finare än vissa turiststränder som man har besökt när man har varit ute och rest. Så, varför åker man egentligen bort så ofta på sol och bad semester? När vädret är fint finns det ju ingen bättre än svensk sommar.



{ Piratbåten kom för lite kioskförsäljning. Snacka om dragplåster och vilket härligt sommarjobb }
 


 
Soliga hälsningar från skåne.
 
Kram Amanda

God mat på lilla torg




Mumsfilibabba.
 
Go mat det är grejer det. Skåningarna tog oss med på en smakresa som jag inte kommer att glömma i första taget. Det kanske ser simpelt ut men icke sa nicke om man jämför med vad jag är van att äta till vardags. Icas plocksallad kan känna sig besegrad ;)
 




{ Skaldjur och charkuterier med finfina tillbehör till förrätt. Himmelrike för en simpel matlagare som mig }


{ Helstekt havsaborre }

 
{ Pasta med skaldjur, tomatsås, lime och en hel buske dill }
 
 
La´grappa på lilla torg i Malmö kan jag verkligen rekommendera den som vill njuta av god mat på mysig uteservering mitt på lilla torg i skåneland.
 
 
Nog om mat. Nu är det beachen som gäller ;)
 
Kram Amanda

måndag 22 juli 2013

Semester update

 
 
 
Härliga Båstad.
 
Ja, gott folk, här gick vi (girlsen) och strosade, solade och badade medan Williams och Larsson spelade tennis inne på området. Som lite lagom tennisintresserad och desto mer "stros-intresserad" passade det mig, och de andra girlsen, mycket bra. Båstad var såå mysigt, härlig, fint och huur somrigt som helst. Små söta butiker, underbara gathus och massor av restauranger. Känner mig kär i sommarstaden. Och varje gång jag ser såna söta städer ställer jag mig samma fråga, varför kan man inte bygga liknande kvarter nu också. Varför ska allt vara så modernt och tufft. Fram med lite små putsade gathus och släng ner lite rosor i rabatterna så är vi hemma. Så svårt kan det väl inte vara? :)
 
 Fiskebodar, thaimassage (lite otippat), krabbfiske, stora båtar, sandstrand och tennis med gröna hattar. Det är Båstad när det är som bäst.
 
 



{ Pepes, yesbox. En riktig klassiker. Och Suntrip-sponsrad var den såklart ;) }
 
 



{ Bild från Instagram }
 
Mandy-tomat var riktigt röd och grann efter en dag i Båstad, men det hör ju till. Hatten är ett tillbehör från tennisen. Så schnygg, så schnygg.
 
Men det här med semester. Jag känner (efter min första riktiga semesterdag) att jag nog kommer kunna stå ut med detta ;) Det är såå lyxigt och jag ska verkligen försöka njuta till max. Jag vet att det kan vara svårt att släppa allt och bara njuta i stunden, men jag ska verkligen "jobba" på det nu.


 
Hoppas ni har det bra allesammans.
Kram Amanda

söndag 21 juli 2013

Love från balkongen

 
 
 
 
Hej
 
Här kommer en liten sommarhälsning från skåneland. Efter en dag på stranden kan man behöver varva ner med en kall cola innan det är dags att bege sig ut ifrån för middag. Och dagens soft-plats blev på morbror balkong på en skånsk innergård. Vackert, vackert och det är ingen överdrift. Vem vet, kanske sitter "hon" där än likt Ferdinand och doftar på blommorna ;)
 
Bjuder här på en liten bildserie från en soltrött och vimsig Mandy.
 
 
 
 
 
 
 
 

Haha, fiint ska det vara. Lillfingret pekar ut precis som det ska på Nobellmiddag. Det fick i alla fall jag lära mig när jag gick i skolan. Men nu när jag tänker efter var det ju inte på lektionstid som detta "lärdes ut" så frågan är hur mycket sanning det ligger i det. #luradpunknu ;)
 
 

 
Hoppas allt är bra med er finingar. Imorgon satsar vi på en ny dag på stranden i tennisstaden Båstad, det är ju nämligen tjejfinal. Woop woop. Undra om jag får med mig någon till Peppes Bodega, det mååste man väl besöka om man är där, eller vad säger ni? Det är ungefär vad jag kan om Båstad, alltså.. sommarstad, tennis, Peppes och partaj. Så imorgon får vi se om Båstad levererade eller ej.
 
 
Må så gott.
Kram Amanda